"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров каже, що криза єврозони зачепить Україну

Середа, 12 жовтня 2011, 11:07

Прем’єр-міністр Микола Азаров визнав, що боргова криза єврозони може зачепити Україну.

Про це він сказав на ранковому засіданні уряду.

"Якщо Франція та Німеччина домовились про реформування зони євро, зачепить це Україну, для якої це третина експорту? Безперечно зачепить", - сказав він.

Азаров додав, що президент Віктор Янукович поставив перед урядом завдання забезпечити стабільність фінансової системи держави і підвищити її стійкість до зовнішніх ризиків.

Реклама:

"Якщо виробнича інфляція у Великобританії сягнула небачених раніше 6,4%, а центробанк сполученого королівства обґрунтовує необхідність значної емісії фунт стерлінгу, позначить це на міжнародних фінансових ринках? Безумовно позначиться", - підкреслив прем’єр.

Щоб забезпечити фінансову стабільність України в 2012 році уряд запланував встановити дефіцит бюджету на рівні 2,5% ВВП.

"То як же забезпечити фінансову стабільність в Україні? Перше – ми зобов’язані витримати дефіцит бюджету на 2012 рік не більше 2,5% від ВВП. При цьому ми суттєво зменшимо вилучення до бюджету для того, щоб залишити більше фінансового ресурсу для розвитку економіки", - заявив Азаров.

Окрім того, Азаров доручив членам уряду роз’яснити законодавцям, "де знаходяться межі можливого"

"Під час опрацювання проекту бюджету в комітетах Ради вже надійшли пропозиції збільшити витрати на 350 мільярдів гривень. Це більше ніж весь бюджет на 2012 рік. Треба залишатися реалістами. Кожен міністр повинен доводити профільному комітету де знаходяться межі можливого", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!