Азаров хоче розібратися із ситуацією, коли вакансії одні, а пропозиції - інші

Вівторок, 11 жовтня 2011, 17:12

Уряд розробить довгострокову програму управління трудовими ресурсами.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров на брифінгу після відвідання Києво-Святошинського районного центру зайнятості Київської області, передає прес-служба Кабміну.

"Надзвичайно важливо навчитися прогнозувати на 5-10-15 років, тому що, наприклад, для того, щоб підготувати спеціаліста необхідно 3-5 років. Тому потреба у спеціалістах та професіях має мати довгострокові прогнози. Це тема, над якою уряд працюватиме", - підкреслив Азаров.

При цьому він наголосив, що для того, аби підготувати спеціалістів, які будуть потрібні економіці через 10-15 років, уже зараз необхідно створювати відповідну базу, перш за все, навчальну.

Реклама:

Водночас Азаров зауважив, що роботодавці спільно з державою повинні брати участь у підготовці та перекваліфікації працівників.

"Також необхідно проводити активну роботу з роботодавцями. Наші підприємства повинні разом з державою брати участь у підготовці, перепідготовці та перекваліфікації наших кадрів», - підкреслив чиновник.

"Ні для кого не секрет, що ми випускаємо у великій кількості не тих спеціалістів, які потрібні для нашої економіки, що розвивається. І ми в цьому переконалися на прикладі Києво-Святошинського центру зайнятості. Вакансії одні, а пропозиції інші", - сказав він.

"Цю диспропорцію необхідно усунути заради інтересів самих людей, тому що потреби економіки зараз великі, і ми, в принципі, могли б задовольнити усі заявки людей на роботу", - зазначив урядовець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!