"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова немає плану "Б" - експерт

Субота, 1 жовтня 2011, 11:07

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що реформи в Україні, які не знаходять підтримки у населення, погано підготовлені.

Про це він сказав в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

"Якщо реформа непопулярна, то вона погано підготовлена. Якщо пояснити вам погане, то воно не стане хорошим. Ви повинні в конструкцію реформи завжди і в усьому вводити такі амортизатори, які б робили, принаймні, населення нейтральним до цих реформ. Якщо ви цього не робите, то це ваша недоробка", - заявив він.

На його думку, влада завжди повинна бути готова до того, щоб коригувати саму "конструкцію реформ", а не пояснення для населення.

Реклама:

"Якщо ж ви озброїлися гаслом: "Я роблю корисну справу, але воно непопулярно", то ви й винні", - підкреслив Пасхавер.

Експерт також здивувався, що влада, в силу невідомих причин, приховує механізми протидії кризовим явищам, які нібито закладені в проекті державного бюджету на 2012 рік.

"Закладені в бюджеті цифри засновані на припущенні, що кризових явищ не буде. Але тоді покажіть нам, громадянам, що буде, якщо таке падіння відбудеться. Де у вас закладені механізми амортизації?", - зазначив він.

За словами Пасхавера, в програмі розвитку народного господарства, відображенням якої є бюджет, повинен бути план "А" і план "Б" - антикризовий.

"Тоді ми можемо знати, що уряд дбає про нас: він максимально компенсує наші втрати. Ось це і є соціальна політика. Я цього не побачив у бюджеті", - зазначив Пасхавер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!