Мінфін блефує щодо відсутності технічного дефолту?

Четвер, 29 вересня 2011, 14:30 -

Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності вважає блефом офіційні заяви представника Мінфіну Віктора Косарчука щодо відсутності технічного дефолту в Україні.

За інформацією ВЦСПД жодних виплат за ОВДП після 18.30 28 вересня не відбувалося.

На це також вказує відсутність офіційного повідомлення Мінфіну про здійснення таких виплат, яке обов'язково поширюється в такому випадку, підкреслюють в організації.

"Інформація про перерахунок 3,5 мільярда гривень вчора увечері, поширена інформагенцією "Інтерфакс-Україна", в жодному випадку не може вважатись достовірною, оскільки ґрунтується на повідомленнях анонімних джерел з незазначених банків", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, не надано жодного спростування інформації про припинення Держказначейством руху коштів по казначейських рахунках, яке триває з 23 вересня і здійснюється з очевидною метою - закумулювати кошти, необхідні для виплат по ОВДП.

Що також свідчить про наявність серйозних проблем у питаннях сплатоспроможності держави, переконані у ВЦСПД.

"З огляду на вищеозначене, необхідно констатувати, що від сьогодні Україна де-факто перебуває в стані технічного дефолту", - наголошується в повідомленні.

ВЦСПД вимагає від Мінфіну невідкладно оприлюднити інформацію про реальний стан справ з виплатами по ОВДП, враховуючи згубність приховування такої інформації, офіційно визнати або документально спростувати наявність технічного дефолту в Україні.

Як повідомлялося, 28 вересня стало відомо, що починаючи з п'ятниці 23 вересня Державне казначейство зупинило рух коштів на усіх казначейських рахунках центрального та місцевого рівня.

Джерело "Економічної правди" в Держказначействі також підтвердило цю інформацію.

Пізніше агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на представника одного з великих українських банків повідомило, що Міністерство фінансів здійснило 28 вересня найбільшу в 2011 році одноразову виплату за облігаціями внутрішньої держпозики (ОВДП) - понад 3,5 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: