"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Символ економічної стабільності Росії подав у відставку

Вівторок, 27 вересня 2011, 10:27

Ключовий міністр економічного блоку російського уряду Олексій Кудрін подав у відставку після конфлікту з президентом Дмитром Медведєвим.

Прем'єр Володимир Путін прийняв сторону свого молодшого партнера по тандему, погодившись розлучитися з символом макроекономічної стабільності Росії останнього десятиліття.

Економісти і політики назвали відставку Кудріна ударом по іміджу Росії як стабільної економіки і побачили в конфлікті спробу Медведєва відновити свою репутацію як першої особи в державі, після того як він публічно погодився поступитися цим місцем Путіну.

"Я подав у відставку. Вона прийнята", - сказав Кудрін Reuters.

Реклама:

Прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова підтвердила, що Медведєв підписав указ про відставку Кудріна з постів міністра фінансів і віце-прем'єра за поданням прем'єр-міністра, як того вимагає Конституція - президент має право звільнити лише весь уряд цілком, а окремих міністрів звільняє прем'єр.

У понеділок Медведєв публічно відчитав Кудріна за критику його економічної політики та запропонував або відмовитися від своїх слів, або звільнитися.

Кудрін, якого багато хто бачив кандидатом на пост прем'єра, обіцяний в результаті Медведєву, взяв тайм-аут, щоб порадитись з найвпливовішою людиною в Росії.

"Ви можете радитися з ким завгодно, і з прем'єр-міністром, але, поки я президент, такі рішення я приймаю сам", - заявив роздратований Медведєв в кінці довгої ремарки про дисципліну та субординацію.

"Будь-яку безвідповідальну балаканину мені доведеться припиняти. Я буду приймати всі необхідні рішення аж до 7 травня 2012 року", - сказав Медведєв на засіданні комісії з модернізації в присутності міністрів і чиновників.

Кудрін давно критикує Медведєва за схильність до збільшення держвидатків.

У неділю на брифінгу у Вашингтоні він в черговий раз попередив про ризики, які несуть 20-трильйонна програма переозброєння армії і дефіцитна пенсійна система, додавши лише, що не збирається працювати в уряді при Медведєві-прем'єру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!