"Кернел Груп" поглинув "Росiйськi масла"

Середа, 21 вересня 2011, 17:15

"Кернел Груп", один з найбiльших українських операторiв ринку соняшникової олiї та експортерiв зерна, 19 вересня завершив угоду iз придбання 100% акцiй у компанiї "Росiйськi масла" (РФ).

Про це повiдомляє "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з документом, компанiя "Росiйськi масла" вiдтепер належить холдинговiй компанiї групи - Kernel Holding SA (Люксембург).

Як повiдомлялося, "Кернел" у серпнi 2011 року повiдомив про укладення договору про придбання компанiї "Росiйськi масла".

Реклама:

Вартiсть пiдприємства було визначено в 60 мільйонів доларів, з яких близько 15 мільйонів доларів необхiдно сплатити у грошовiй формi пiсля виконання попереднiх умов.

Пiзнiше, наприкiнцi серпня, Федеральна антимонопольна служба Росiї схвалила клопотання Kernel Holding SA про отримання попередньої згоди на придбання ТОВ "ТК "Росiйськi масла", а також пiдприємств групи - ЗАТ "Усть-Лабiнський ефiрноолiйноекстракцiонний комбiнат "Флорентина", ЗАТ "Невинномиський олiйноекстракцiйний завод", ВАТ "Масло Ставропiлля" i ТОВ "Управлiння виробництвом".

ТОВ "Росiйськi масла" володiє трьома олiйноекстракцiйними заводами у Краснодарському та Ставропольському краях загальною потужнiстю переробки 400 тисяч тонн насiння соняшника на рiк.

Компанiя реалiзує фасовану соняшникову олiю та фасованi крупи пiд власними торговими марками "Русь", "Златиця", "Сила сонця", "Кухар Петро, кухар Павло".

Крiм того, Усть-Лабiнський ЕМЕК має потужностi з виробництва ефiрної корiандрової олiї, якi в 2010 роцi простоювали.

Компанiя оцiнює власнi потужностi у 5% вiд загального обсягу олiйнодобувних потужностей Росiї.

"Кернел Груп" - вертикально iнтегрована компанiя, що працює в агропромисловому секторi України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олiю, здiйснює дистрибуцiю бутильованої олiї до країни, експорт масла й зернових, надає послуги зi зберiгання зернових та олiйних культур на елеваторах, а також має власне агровиробництво.

Холдинг у липнi 2010 - березнi 2011 року збiльшив чистий прибуток на 33,7% - до 163,89 мільйона доларів, а його доходи зросли на 82,6% - до 1,427 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!