Клюєв обіцяє боротися із сутністю чиновників

Вівторок, 20 вересня 2011, 11:12

Уряд пропонує посилити відповідальність посадових осіб за порушення законодавства з питань видачі дозвільних документів.

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає прес-служба уряду.

За його словами, проектом пропонується внести зміни до статті 16610 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Клюєв заявив, що існуючий сьогодні перелік правопорушень у цій сфері є неповним та не враховує всіх можливих зловживань з боку дозвільних органів та їх посадових осіб.

Реклама:

Як повідомив віце - прем'єр, можливі порушення, за які пропонується карати чиновників наступні: неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відмову у видачі дозвільних документів, порушення строків видачі, безпідставна відмова у видачі та анулювання таких документів.

Також каратиметься недостатність дій міського голови міста обласного та республіканського значення, голови районної та районної умістах Києві і Севастополі міськдержадміністрації щодо організаційного та матеріально-технічного забезпечення дозвільного центру і державного адміністратора.

Клюєв повідомив, що йдеться про встановлення стягнень за порушення - від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Пропонується також встановити, що повторне вчинення протягом року зазначених правопорушень, буде тягнути за собою накладання штрафу від 50 до 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

"Я хочу наголосити, що це кропітка робота... Лише разом можна побороти корупцію та нездарність чиновницького апарату. Зі зміною правил, треба міняти і людей, вчитися жити за новими правилами", - резюмував Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: