Кілочки за 5 мільярдів купували у Юри "Єнакіївського"?

Понеділок, 19 вересня 2011, 20:08

Компанія "Інвестеко", яка виграла тендер на закупку пластмасових межових знаків за 4,9 мільярда гривень, підконтрольна структурам депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Як повідомляють "Наші гроші", 5-мільйонний статутний капітал ТОВ нерівними частинами розподілено між чотирма кіпрськими офшорами.

2,95 мільйонів гривень, тобто 59%, належить "Ампеззі Лімітед".

Ця компанія, разом з мешканкою міста Єнакієве Вікторією Ісаєвою, є співзасновниками ТОВ "Фріланс-Транс".

Реклама:

Ця фірма нещодавно ввійшла в статутний капітал компанії нардепа Василя Хмельницького, яка інвестувала в київський аеропорт "Жуляни".

Після цього Іванющенко особисто визнав той факт, що він насправді інвестує в цей аеропорт, "бо хтось же мусить це робити".

Також Ісаєва є співзасновником ТОВ "Праймтранс компані" разом з двома венчурними фондами: ПАТ "ЗНВКІФ "Нові Технології" та ПАТ "ЗНВКІФ "Інноваційні стратегії" - компаніями Юри "Єнакіївського".

"Нові технології" очолює вугільно-металевий партнер нашого героя Іван Аврамов. А "Інноваційні стратегії" - Дмитро Попов, відомий як виходець з іванющенківського банку "ТК-кредит" і один з керівників "Родовід банку".

Офшор "Стренгентон холдінгз лімітед" володіє другою за обсягом часткою в "Інвестеко" (1,05 мільйонів гривень).

Ця кіпрська фірма є засновником ТОВ "Дюрант" та ТОВ "Венторіс". Директором обох цих підприємств є Дмитро Нікітченко.

Він також очолює ТОВ "Дукат-Інвест", одним із засновників якого через ланцюжок фірм є Ісаєв Руслан Анатолійович. Притому що вищезгадану пані Ісаєву звуть Вікторія Анатоліївна.

Таким чином, щонайменше 80% статутного капіталу "Інвестеко" контролюються офшорами з розгалуженого сімейства "єнакіївських" компаній (ще дві кіпрські фірми з'явились на світ божий виключно для присутності в "Інвестеко", тому їх дослідити не вдалось).

Як відомо, 7 липня Дежпідприємство "Центр державного земельного кадастру" уклало угоду з ТОВ "Інвестеко" на виготовлення 50 мільйонів пластмасових межових знаків за 4,90 мільрда гривень.

Засновниками ТОВ "Інвестеко", що стало переможцем тендеру Центру земельного кадастру, виявилися 4 офшорні компанії, зареєстровані на Кіпрі. 

Пізніше Кабінет міністрів вирішив розірвати договір з компанією "Інвестеко" на виготовлення 50 мільйонів пластмасових межових знаків за 4,9 мільярда гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!