Волга запевняє, що йому запропонували "умовно" за хабар, який він не брав

П'ятниця, 16 вересня 2011, 09:27

Екс-глава Держфінпослуг Василь Волга називає брехнею інформацію про отримання ним хабара в 500 тисяч доларів.

"Інформація про отримання мною хабара в 500 тисяч доларів або в будь-якому іншому розмірі є цілковитим брехнею. Факти, на підставі яких слідчим ГПУ зроблені такі висновки, відсутні. Але ще раз підкреслю - я не маю права розголошувати обставини справи", - заявив він в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Коментуючи факт передачі хабара, після якого був затриманий директор департаменту Держфінпослуг Віктор Адамович, і роль глави наглядової ради Першого кредитного товариства Андрія Азарова в цьому, Волга підкреслив: "Я наступив на злочинний світ".

"Азаров - це шістка у великому процесі. Як тут кажуть - торпеда. Його завдання було всунути хабар кому завгодно в Держфінпослуг, щоб згодом вплести в цю справу мене. Природно, ніяких протиправних доручень Адамовичу я не давав", - заявив Волга.

Реклама:

"Дуже образно змальовує ситуацію відповідь одного з високопоставлених чиновників ГПУ. На моє зауваження, що всі проти мене шиється білими нитками, він сказав: "Василь Олександрович, Василь Олександрович... Навіть білими нитками можна зшити міцну гамівну сорочку", - зазначив він.

"Мені надходила єдина пропозиція - щиросерде визнання в обмін на умовний термін. Скоріше це було не пропозиція, а благання. Просили мене дві години і дали добу подумати. Навіть не знаю, як би коректніше описати мою відмову", - розповів Волга.

Як відомо, Волга 19 липня 2011 був затриманий.

Щодо Волги порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 КК України (одержання хабара в особливо великих розмірах посадовими особами, які займають відповідальні посади, за попередньою змовою групою осіб).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: