Янукович поїде до Мєдвєдєва 24 вересня

П'ятниця, 16 вересня 2011, 09:08
Президент Віктор Янукович на наступному тижні відвідає Москву.

Візит раніше не планувався і зараз готується сторонами в режимі цейтноту і секретності, повідомляє "Комерсант".

Під час майбутньої зустрічі Януковича з російським колегою Дмитром Медведєвим планується обговорити найбільш гострі питання двосторонніх відносин - ціна на газ та інтеграція України до Митного союзу.

Джерела видання не виключають, що з першого питання Росія може піти на певні поступки.

У всякому разі зустріч має продемонструвати, наскільки Москва і Київ готові до примирення.

"14 вересня два президенти поспілкувалися по телефону (Янукович телефонував російському колезі, щоб привітати його з днем ​​народження). Обговорили, в тому числі, найближчу зустріч, підготовкою якої ми зараз активно займаємося. Вона запланована на 24 вересня", - розповів співрозмовник видання в МЗС РФ.

У четвер в Кремлі підтвердили, що Янукович дійсно прибуде в Москву 24 вересня.

Майбутній саміт є позаплановим. Спочатку у графіку Медведєва і Януковича їх найближчий контакт був запланований на жовтень, коли відбудеться засідання міждержавної російсько-української комісії на вищому рівні.

Зараз же вирішено провести зустріч, не чекаючи наступного місяця.

Пройде вона не на самому сприятливому фоні. Останнім часом лідери двох країн зробили ряд різких заяв на адресу один одного.

Медведєв звинуватив українського колегу в "утриманстві" через спроби українських властей переглянути умови газової угоди 2009 року з Москвою, які Київ називає "кабальними".

А Янукович у відповідь заявив, що умови у згаданому документі виписані для його країни "начебто для ворога", і попросив Медведєва не вішати ярликів, оскільки Україна "не бідний родич".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!