"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати вирішили, що інсуліновим заводом займеться ТСК

Четвер, 15 вересня 2011, 13:23

Члени парламентського комітету з питань охорони здоров`я одноголосно проголосували за створення тимчасової слідчої комісії Верховної ради у справі інсулінового заводу "Індар".

Про це повідомила голова комітету, народний депутат Партії регіонів Тетяна Бахтєєва, передає агентство УНІАН.

За її словами, засідання парламентського комітету відбулося 14 вересня за участю міністра охорони здоров`я України Олександра Аніщенка і екс-глави Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко.

Як повідомила Бахтєєва, під час засідання комітету Семенюк-Самсоненко підкреслила, що "відчуження з держвласності заводу "Індар" було проведене незаконно, згоди на відчуження Фонд держмайна не давав, як це передбачено законодавством.

Реклама:

Екс-голова ФДМУ запропонувала свою юридичну допомогу правоохоронним органам в консультуванні і розгляді відповідних документів.

У свою чергу секретар парламентського комітету Лілія Григорович заявила, що "Україна - це країна, яка випускає літаки і виробляє інсулін. На цьому досягнення наші, схоже, вичерпуються. Але фінал по темі "Індар" може бути плачевним. Я вважаю, що держпакет акцій інсулінового заводу - 70,7 % акцій - необхідно повернути державі".

Через місяць народні депутати проведуть розширене засідання комітету щодо цього питання, повідомила голова комітету.

Як відомо, ЗАТ "Індар" засновано 14 серпня 1997 року. Держава у 2000 році внесла свої 70,7% акцій "Індару" до статутного фонду ДАК "Укрмедпром".

У 2008 році 70,7% акцій заводу придбала компанія Storke Holdings Limited. Це рішення було оспорене в суді, і три роки вже триває судовий розгляд.

У ніч на 8 липня 2011 року близько сотні бійців "Беркуту" увірвалися на територію заводу, щоб провести на завод представників нових власників підприємства.

Пізніше прес-служба підприємства з посиланням на нового директора підприємства Євгена Кононенка розповсюдила повідомлення, що підприємство працює в нормальному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: