Уряд хоче продати частину "Нафтогазу" і заробити 10 мільярдів

Четвер, 1 вересня 2011, 10:40

Уряд проведе реструктуризацiю НАК "Нафтогаз України", видiливши, зокрема, з її складу газовидобувну компанiю з подальшим виведенням її на бiржу для залучення 5-10 мільярдів iнвестицiй.

Про це повiдомив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ухвалили рiшення зараз пiти на реструктуризацiю компанiї "Нафтогаз", видiлити вiдповiдно газовидобувну компанiю, провести її пiдготовку i пiти на розмiщення її акцiй на вiдкритiй бiржi", - сказав вiн пiд час вiдкритої лекцiї для студентiв Київського нацiонального унiверситету iм. Т. Шевченка.

"За нашими розрахунками, ми маємо отримати дуже серйозний iнвестицiйний ресурс - близько 5-10 мільярдів доларів", - додав прем'єр.

Реклама:

"Нафтогаз" - монополіст з транспортування газу транзитними газопроводами, з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україні.

До складу "Нафтогазу" входить найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта", найбільша газовидобувна компанія "Укргазвидобування" та "Чорноморнафтогаз", що займається видобутком газу на чорноморському шельфі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: