Аварією на "Краснокутській" займуться люди Пшонки та Балоги

Четвер, 4 серпня 2011, 15:51

Держгірпромнагляд разом з МНС і прокуратура Луганської області створили комісію з розслідування причин і обставин спалаху метану на шахті "Краснокутська".

Шахта входить в держпідприємство "Донбасантрацит" - Красний Луч, Луганська область.

Про це "Українським новинам" повідомив представник Луганської обласної державної адміністрації.

"Створено комісію з розслідування причин і обставин аварії. Вона вже почала роботу", - сказав він.

Реклама:

Він також додав, що з доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова на місце події виїхав голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва.

Як повідомлялося, близько 11:40 на шахті стався спалах метану, через що постраждало 26 шахтарів, 5 з яких були доставлені в реанімацію лікарні шахти "Известия", а 21 у стані середньої тяжкості - у лікарню шахти "Княгиненська".

Прокуратура Луганської області порушила за цим фактом кримінальну справу за частиною 1 статті 273 Кримінального кодексу - порушення правил техніки безпеки на вибухонебезпечних підприємствах.

Раніше 27 шахтарів загинуло та 1 госпіталізований через вибух на шахті "Суходільська-Східна", що стався 29 липня в Суходільську - Краснодон, Луганська область.

Того ж дня в результаті обвалення копра на поверхні шахти імені Бажанова в Макіївці - Донецька область 11 шахтарів загинули і 4 були госпіталізовані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: