Литвин прогнозує внесення "технічних уточнень" до пенсійної реформи

Неділя, 21 серпня 2011, 13:14

Верховна рада у вересні внесе зміни до закону про пенсійну реформу.

Про це заявив голова парламенту Володимир Литвин на прес-конференції в Червоноармійську Житомирської області, говорячи про плани на майбутню сесію, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Природно, нам потрібно завершити з технічної точки зору роботу над законом про пенсійне забезпечення", - сказав спікер.

За його словами, відповідно до ст.131 регламенту Верховної ради, на голосування 6 вересня (день відкриття сесії) буде винесена пропозиція про внесення низки технічних уточнень до цього закону.

Реклама:

Литвин пояснив, що необхідність внесення таких уточнень з'явилася під час підготовки закону до підписання.

Спікер зазначив, що згідно з регламентом, у разі, якщо такі уточнення будуть внесені, вони будуть враховані в тексті проголосованого закону, і після цього він може бути підписаний головою парламенту і направлений на підпис президенту.

Литвин також пояснив, що, зокрема, виникла проблема з датою введення в дію цього закону.

За його словами, закон не може бути введений в дію з 1 вересня 2011 року, як це передбачено в тексті проголосованого закону.

Спікер додав, що відповідні уточнення підготовлені і розроблені, і будуть розглянуті на засіданні парламенту.

При цьому він підкреслив, що є прихильником введення в дію пенсійної реформи з 1 січня 2012 року.

"Але ви ж розумієте, що не все залежить від України, тому що черговий транш МВФ буде визначатися узгодженим меморандумом між українським урядом, національним банком і МВФ", - зробив акцент Литвин.

При цьому спікер підкреслив, що затримка із підписанням закону не пов'язана з поданням народних депутатів, направленим до Конституційного суду, щодо неконституційності прийняття цього закону.

У цьому поданні депутати вказали, що закон приймався вночі, що є порушенням регламенту, однак із цього приводу парламент приймав окреме рішення про продовження своєї роботи в той день.

Крім того, депутати зазначають у поданні, що на момент прийняття закону в залі було не більше 100 депутатів.

"Одні вважають 40, інші - 70, треті - 80. Це особистий підрахунок депутатів. Він має право на життя, але не на відповідні дії", - заявив Литвин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: