Фірташ безкоштовно експлуатує державні об'єкти

Четвер, 18 серпня 2011, 20:35

ЗАТ "Кримський титан" досі використовує Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат без договорів оренди.

Про це заявив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми, звичайно, хочемо, щоб вони сплатили всі борги. Принаймні, зафіксувати, що вони нам їх починають сплачувати і хотіли б оформити договір оренди на ці ГЗК, бо там на місяць приблизно десь 6 чи 7 мільйонів гривень" , - сказав він.

"Вони ж не платять, тому що справа розглядається в суді. Це нам не вигідно", - додав глава ФДМ.

Реклама:

Рябченко сподівається, що конфлікт навколо об'єктів вирішиться в поточному році. У той же час він відзначив, що питання постійно обтяжується судовою тяганиною.

Як повідомлялося, Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК забезпечують сировиною "Кримський титан".

У вересні 2009 року постановою уряду затверджено рішення створити державні підприємства на базі ІГЗК і ВГМК, включивши їх до держхолдингу "Титан Україна".

У свою чергу, "Кримський титан", що входить до Group DF Дмитра Фірташа, вимагав пролонгувати договір оренди ІГЗК і ВГМК. Конфлікт держави і ЗАТ навколо об'єктів перейшов у судову площину.

Крім цього, у підприємств Фірташа виник ще ряд конфліктів з попереднім урядом України.

Після зміни уряду країни конфлікти були врегульовані, а колишні керівники з OstChem Group, що об'єднує хімічні активи Фірташа, очолили "Титан Україна", "Сумихімпром" і казенне підприємство "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК).

"Титан Україна" управляє ВАТ "Сумихімпром", ДАК "Титан" (володіє 50% +1 акція "Кримського титану"). До його складу також планується включити ЗТМК після реорганізації його у ВАТ.

Фірташ публічно заявив про бажання створити спільно з державою вертикально інтегровану компанію в титановій галузі і отримати в ній контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!