Земельні ділянки реєструватимуть за 14 днів

Четвер, 18 серпня 2011, 11:59

У Державному агентстві земельних ресурсів планують незабаром прибрати черги і обслуговувати громадян за принципом "єдиного вікна".

Про це розповів його голова Сергій Тимченко в інтерв'ю газеті "Факти".

Він підкреслив, що в боротьбі з корупцією "робить ставку на технічний прогрес".

"Ми автоматизували всі процеси, а це означає, що особисте спілкування чиновника і замовника послуг буде мінімізоване. Також ми встановили чіткі терміни реєстрації ділянок, введення й видачі інформації. Реєстрація - 14 днів з моменту подачі документів, видача витягів - у день звернення, видача іншої інформації - упродовж десяти днів. Це вмить знищить черги", - сказав Тимченко.

Реклама:

За словами голови Держземресурсів, вводиться також комфортне обслуговування громадян за принципом "єдиного вікна": при оформленні документів їм більше не потрібно буде розриватися між багатьма кабінетами чиновників районних і обласних структур Держземресурсів та Центром державного земельного кадастру.

"Відтепер людина взагалі не приходитиме в ДЗК. Функції реєстрації передаються районним відділам Держземресурсів. Людина в одному кабінеті подає всі документи і в чітко регламентований законом термін отримує відповідь", - відзначив Тимченко.

Такі нововведення, переконаний він, допоможуть викорінити корупцію і хабарництво в Держземресурсів.

"Кадастрові функції стають суто персоніфікованими. Усі дії, пов'язані із веденням державного земельного кадастру, внесенням і наданням кадастрової інформації, здійснюватимуться державними кадастровими реєстраторами", - заявив чиновник.

"Вони - процесуально незалежні (навіть від своїх керівників) державні службовці, які матимуть відповідні посвідчення та власні іменні печатки. Втручання будь-яких органів, посадових і службових осіб, а також громадян в діяльність державного кадастрового реєстратора забороняється", - наголосив він.

Голова Держагентства земельних ресурсів також підкреслив, що реєстратор несе персональну відповідальність за точність внесених і виданих даних, а також за дотримання термінів здійснення процедур.

"За здійснення протиправних дій реєстратор притягується до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів. Штрафи збільшуються в 10 разів, якщо порушення повторюється ще раз протягом року", - сказав Тимченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!