У Львовi кажуть, що до Євро будуть готовi вчасно

Середа, 17 серпня 2011, 17:32

Голова Львiвської обласної державної адмiнiстрацiї Михайло Цимбалюк заявляє, що аеропорт i стадiон у Львовi до чемпiонату Європи з футболу 2012 року будуть готовi у визначенi термiни.

Про це вiн заявив на прес-конференцiї в Києвi, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Аеропорт i стадiон буде здано вчасно. Ми плануємо в жовтнi урочисто вiдкрити нашу спортивну арену, яка є однiєю з найсучаснiших у Європi, на 34 тисячі глядачiв. Це унiкальний австрiйський проект, десять рокiв вiн вiдповiдатиме усiм мiжнародним критерiям", - наголосив Цимбалюк.

За його словами, в найближчi днi буде повнiстю завершено накриття стадiону.

Реклама:

Цимбалюк сподiвається, що до вiзиту в Україну 26-27 вересня президента УЄФА Мiшеля Платiнi у Львовi зможуть продемонструвати перший i другий поверх чотириповерхового примiщення стадiону, i завершити встановлення усiх крiсел на ньому.

"Упевнений, нам вдасться переконати своєю працею, що 15 листопада львiвська арена прийматиме товариський матч мiж Україною та Австрiєю", - зазначив губернатор Львiвської областi.

Вiн наголосив, що зараз у Львовi думають, як у подальшому використовувати побудований стадiон пiсля завершення Євро-2012.

"Пiдраховано, що на рiк потрiбно буде витрачати 2,5-3 мільйона доларiв для того, щоб його обслуговувати. Така спортивна арена має на себе заробляти", - пояснив Цимбалюк.

Голова обладмiнiстрацiї не сумнiвається, що на цьому стадiонi гратимуть свої матчi львiвськi "Карпати".

"Зараз ми залучили керiвництво цього футбольного клубу до консультацiй щодо завершення стадiону, щоб врахувати всi побажання футболiстiв, i в майбутньому не проводити реконструкцiю", - розповiв вiн.

Крiм того, Цимбалюк вiдзначив високу якiсть робiт у львiвському аеропорту, на його злiтно-посадковiй смузi.

"24 серпня ми плануємо перевести польоти на новозбудовану злiтно-посадкову смугу. Зараз активно монтується свiтлова сигналiзацiя, на вимогу турецьких авiакомпанiй ми встановлюємо ще одну спецiальну свiтлову технiку, яка надасть можливiсть з висоти визначати деякi параметри нашого аеродрому ", - повiдомив вiн.

За його словами, аеропорт у Львовi планує вийти на обслуговування 2 тисяч пасажирiв на годину пiсля здачi в експлуатацiю в груднi 2011 року.

Тривають активнi переговори для того, щоб цей аеропорт став транснацiональним, зокрема, з вiдомими американськими авiаперевiзниками, з китайськими, якi хочуть, щоб були прямi рейси мiж Львовом та мiсцевими аеропортами.  

Цимбалюк поiнформував, що в питаннi будiвництва автовокзалу бiля аеропорту остаточно вирiшуються останнi формальностi. "Ми впевненi, що автовокзал здамо вчасно", - заявив вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!