"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Майже 50% відшкодованого ПДВ отримує Донеччина

Вівторок, 16 серпня 2011, 20:37

Донецька область вибилася в лідери за сумою автоматичного відшкодування ПДВ.

За словами голови донецької податкової адміністрації Ігоря Усіка, з початку цього року 84 підприємства Донеччини отримали право на автоматичне відшкодування ПДВ на суму понад 3 мільярди гривень, повідомляє "Дело".

Зокрема, за результатами аналізу декларацій за червень 2011 року ще 22 підприємства - представники соціально відповідального бізнесу регіону - отримали право на автоматичне відшкодування, каже чиновник.

"В цілому в Україні бюджетне відшкодування за червень становило 1,9 мільярда гривень, а в Донецькій області цей показник становив 820,75 мільйона гривень, або 43% від загальної суми автоматичного відшкодування в державі", - підкреслив Усік.

Реклама:

За його словами, система автоматичного відшкодування ПДВ в регіоні працює успішно, що свідчить про ефективність прийнятого Податкового кодексу.

"Якщо в березні-квітні це було лише кілька СПД і суми в кілька мільйонів гривень, то сьогодні ми вийшли на рівень, коли десятки підприємств отримують автовідшкодування майже на мільярд гривень щомісяця", - сказав голова ДПА у Донецькій області.

Однак далеко не всі запити донецьких підприємців задовольняються - тільки близько 50-60% від загальної суми заявок, додав податківець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!