Магазини мають збитки через суд над Тимошенко

Четвер, 11 серпня 2011, 17:15

У магазинах на Хрещатику, біля яких проходять безстрокові акції прихильників і противників екс-прем'єра Юлії Тимошенко, різко впала виручка.

"Виручка знизилася до 300-400 гривень за день, тоді як раніше була 10-15 тис. гривень", - сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора книгарні "Знання" Ірина Акчуріна.

"У працівників магазину вже нервовий зрив - виторгу немає, люди, які біля нас стоять, книжок не читають, і якщо заходять до нас, то тільки щоб поговорити по телефону, причому такою цікавою мовою, коли українську забули, а російську не вивчили. Тому обстановка напружена, і що нам робити - незрозуміло", - поскаржилася вона.

Акчуріна зазначила, що біля їхнього магазину проходить безстрокова акція противників Тимошенко, організатором якої є Загальновоїнська спілка України під керівництвом колишнього депутата від Партії регіонів Олега Калашникова.

Реклама:

"Виступ Калашникова транслюють через підсилювачі з ранку до вечора без зупинки, нам навіть беруші не допомагають. Найприкріше, що транслюють запис - хай сам приходить і кричить, але ж не приходить - тільки запис", - сказала вона.

Співробітники "Знання" дуже засмучені тим, що протестні акції значно знизили обсяг продажів.

"У нас був розрахунок на туристів - багато канадської діаспори приїжджає. Серпень взагалі місяць хороший - це продажі шкільної літератури, навчальної. Але у нас тиша. Вони (мітингувальники) стоять впритул до наших дверей, курять, речі свої складають, до магазину доступу практично немає", - підкреслила Акчуріна.

За її словами, керівництво магазину зверталося з цього приводу в різні інстанції, зокрема, дзвонили в Київську міськадміністрацію, подавали письмову заяву в міліцію, але жодної реакції на ці звернення не було.

"Усі сказали - є номер вашого запиту, ми розберемося", - зазначила вона.

У магазинах Benetton і Desigual торгової мережі "Арго", біля яких розбиті намети прихильників Тимошенко, також говорять про зниження виручки.

"Виторг упав - людям прохід до нашого магазину трохи утруднений", - повідомили агентству в відділі маркетингу торговельної мережі "Арго".

Разом із тим, зі скаргами з цього приводу мережа "Арго" нікуди не зверталася.

"У нас поки немає такої необхідності", - сказали там.

У Київській міськадміністрації повідомили агентству, що письмові заяви від підприємців на проблеми у зв'язку з акціями протесту на Хрещатику в районі Печерського райсуду в мерію не надходили.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!