Україна увійшла до п'ятірки найгірших економік світу

Середа, 6 липня 2011, 10:55

Україна опинилася четвертою в рейтингу найгірших економік світу, який складає старший редактор журналу Forbes Деніел Фішер.

Для розрахунку рейтингу 177 країн оцінили за усередненими трирічними даними статистики щодо зростання ВВП та інфляції (включаючи оцінки Міжнародного Валютного Фонду на 2012 рік), ВВП на душу населення та сальдо платіжного балансу, повідомляє UA-Energy.org.

Автори рейтингу зазначають, що "Україна має багаті сільськогосподарські угіддя та щедрі мінеральні ресурси і могла б стати провідною європейською економікою, проте ВВП на душу населення тягнеться далеко позаду навіть таких країн, як Сербія і Болгарія".

Вони також цитують думку Державного департаменту США, який говорить про "складні закони та регулювання, погане корпоративне управління, слабке застосування договірного права в судах і, особливо, корупцію".

Реклама:

Сусідами України в рейтингу опинилися Гвінея - вона на другому місці, та Ямайка - на п'ятому.

Взагалі до першої десятки увійшли: Мадагаскар (перше місце), Вірменія, Гвінея, Україна, Ямайка, Венесуела, Киргизстан, Свазіланд, Нікарагуа та Іран (десяте місце).

У 2010 році першою в рейтингу була Зімбабве, а Мадагаскар був на десятому місці. України в першій десятці рейтингу торік не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!