Азаров подовжив терміни реформування ГТС, встановлені Януковичем

Вівторок, 5 липня 2011, 19:54
Уряд доручив низці міністерств розробити до кінця 2011 року техніко-економічне обґрунтування проекту модернізації газотранспортної системи України та систем підземних сховищ газу.

Відповідне доручення закріплене розпорядженям Кабінету міністрів "Про затвердження плану першочергових заходів щодо інтеграції України в Європейський союз на 2011 рік", текст якого опублікований на урядовому порталі.

При цьому Національний план дій на 2011 рік із запровадження програми економічних реформ до 2014 року, затверджений указом президента в квітні 2011 року, передбачає розробку ТЕО модернізації ГТС в червні поточного року.

Зокрема, передбачалося вже в липні підписати фінансові і проектні угоди з ЄБРР і Європейським інвестиційним банком.

В розпорядженні також доручається продовжити здійснення заходів щодо реформування "Нафтогазу України" протягом 2011 року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів, Європейська Комісія, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк 23 березня 2009 року підписали спільну декларацію за підсумками міжнародної донорської конференції з модернізації української ГТС.

Реклама:

Документ передбачає готовність ЄС сприяти модернізації української ГТС як одного з ключових маршрутів постачання Європи газом і збільшення її пропускної здатності в європейському напрямку на 60 мільярдів кубометрів - до 200 мільярдів кубометрів в рік.

Пізніше були досягнуті попередні домовленості про виділення Україні міжнародними банками до 2 мільярдів доларів на модернізацію ГТС, проте їхня реалізація була відкладена через затягування Києвом реформи газового сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!