Продаж Феодосійського судномеханічного визнали недійсним

Вівторок, 5 липня 2011, 18:39

Вищий господарський суд залишив без змін судові рішення першої та апеляційної інстанцій у справі за позовом військової прокуратури ВМС України до ТОВ "Авіа-Інвест" та державного підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод" про визнання недійсним договору купівлі-продажу від 19 січня 2010 року.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

Згідно із повідомленням, суд зобов'язав відповідачів повернути оборонному відомству нерухоме та рухоме майно, набуте за недійсним правочином (цілісний майновий комплекс), загальною вартістю понад 70 млн. гривень.

Як повідомлялося, Севастопольський апеляційний господарський суд 31 березня відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Авіа-Інвест" та залишив у силі рішення Господарського суду Криму від 14 грудня 2010 року, яким задоволено позов військового прокурора ВМС України про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу державного підприємства Міністерства оборони "Феодосійський судномеханічний завод" вартістю понад 73 млн. гривень.

Реклама:

У січні 2010 року на підставі плану санації Феодосійського судномеханічного заводу у порушення низки законодавчих норм був незаконно відчужений цілісний майновий комплекс підприємства.

У той час коли повна вартість комплексу становила понад 73 млн. гривень, вартість угоди не перевищувала 17 млн. гривень.

Серед майна, яке намагалися передати третім особам, були також морські причали, відчуження яких законом заборонене у будь-якому випадку.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року була порушена кримінальна справа проти колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

Іващенка та арбітражного керуючого державного підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод" Р. обвинувачують у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: