Суд звільнив Макаренка і Шепітька з-під варти

Вівторок, 5 липня 2011, 13:29

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти екс-голову Державної митної служби Анатолія Макаренка і колишнього заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

Звільнивши Макаренка і Шепітька суд задовольнив таким чином клопотання адвокатів у ході судового засідання у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колегія суддів постановила змінити їм запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Зокрема, до закінчення розгляду справи в суді їм заборонено виїжджати за межі України.

Реклама:

У своєму клопотанні адвокати відзначали погіршується стан здоров'я Макаренко.

"Людина за крок від інфаркту", - заявив адвокат.

Крім того, Макаренко повідомив, що у нього прогресує ішемія, почали випадати зуби, погіршився зір.

"Я не розумію, чому замість того, щоб мене активно використовувати в процесі, мене знищують ... Я вам гарантую свою бездоганну процесуальну поведінку", - сказав Макаренко.

У той же час суд відмовився звільнити з-під варти колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз-Україна" Ігоря Діденка.

Як повідомлялося, 26 квітня 2011 року Печерський районний суд Києва направив до Генпрокуратури справу за обвинуваченням колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз-Україна" Ігоря Діденка, екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, колишнього заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

Таку постанову суд виніс, розглянувши клопотання підсудних про необхідність направити справу в прокуратуру для перегляду обвинувального висновку в зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко.

Суд мотивував своє рішення тим, що в кримінальних справах щодо Діденко, А. Макаренка, а також Тимошенко "вивчаються ті самі події та обставини".

Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубометрів газу.

Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб "Нафтогазу" та Державної митної служби в розтраті газу  RosUkrEnergo АG та його розмитнення в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах.

У даній справі заарештовані Діденко, Макаренко і Шепітько. Макаренко був заарештований в кінці червня, Діденко - у липні 2010 року.

У квітні 2011 року Генпрокуратура порушила третю за рахунком кримінальну справу стосовно Тимошенко - по "газових контрактах" 2009 року: за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: