"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Лукойл" зупинить найбільший НПЗ на Балканах

Неділя, 31 липня 2011, 10:47

Нафтопереробний завод російської компанії "Лукойл" на території Болгарії - НПЗ Neftochim Burgas - буде зупинений протягом 20-30 годин.

Про це заявив керівник Lukoil Bulgaria Валентин Злата, передає болгарське агентство Novinite.

Напередодні місцеві ЗМІ повідомляли, що зупинка НПЗ може відбутися через те, що Митне агентство Болгарії позбавило Neftochim Burgas ліцензії на торгівлю нафтопродуктами.

Чиновники вказували, що підприємство не було оснащено спеціальними електронними пристроями, за допомогою яких НПЗ повинен мати з'єднання до системи податкового управління країни, що враховує сплату ПДВ.

Реклама:

Навесні болгарські власті вирішили, що в систему повинні включитися всі.

Однак, за словами Златева, завод виконав припис влади. На НПЗ були встановлені частину необхідних пристроїв, в які підприємство вклало близько восьми мільйонів доларів.

Однак повністю оснастити НПЗ за термін, даний владою Болгарії виявилося неможливо.

28 липня керівник Lukoil Bulgaria також повідомив, що переговори, призначені на четвер, між представниками нафтової компанії і болгарськими властями були скасовані "з невідомих причин".

Як зазначив Злата, зупинка заводу в Бургасі призведе до того, що "Лукойлу" буде потрібно не менше півтора місяців, щоб знову запустити виробництво.

Крім того, компанії доведеться витратити на повторний запуск НПЗ сім мільйонів левів. НПЗ Neftochim Burgas, який вважається найбільшим на Балканах, переробляє щорічно близько 9,8 мільйона тонн нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!