"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров триматиме ціни на хліб до липня 2012 року

Середа, 27 липня 2011, 11:19

Прем'єр Микола Азаров вважає, що ціни на соціальні сорти хліба можна не підвищувати до липня 2012 року.

Про це він заявив на засіданні уряду у середу.

"Дуже важлива для всіх інформація: ціну на соціальні сорти хліба можна тримати на сьогоднішньому рівні, не підвищувати протягом всього маркетингового року - до липня 2012. Це не моя видумка. Це відповідальна заява керівника великого хлібопекарного підприємства, який, до речі, забезпечує хлібом 4 області України", - заявив прем'єр.

"Влада повинна зробити все, щоб така ситуація зберігалася, щоб утримувалися складові собівартості хліба. Доручаю Міністерству аграрної політики здійснювати постійний моніторинг цінової ситуації і вчасно прогнозувати розвиток ситуації", - наголосив Азаров.

Прем'єр висловив думку, що "сьогодні українське село може дати країні вдосталь здорової і недорогої їжі".

"У нас гарний врожай і ми можемо його зберегти. І створити, як кажуть, "запас з запасом". І почати відновлювати продуктивне тваринництво", - заявив він.

"А також при цьому зберігати стабільні ціни для споживачів. На оптовому ринку ціни на овочі в три-чотири рази менші, ніж в торгових мережах і на базарах. Це і є чесні ціни, які забезпечують виробнику пристойний прибуток. Все інше - це невиправданий прибуток зайвих посередників", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: