Близнюк хоче ліквідувати ЖЕКи і поставити правильний бізнес

Вівторок, 26 липня 2011, 09:23

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк має намір привчити людей брати участь у впорядкуванні будинку без участі ЖЕКів.

Як заявив міністр в інтерв'ю "Делу", систему ЖЕКів слід ліквідувати, а на її місце треба створити союз - людини, держави і бізнесу.

"Я буду ініціювати таку схему, коли в управлінні господарством, поліпшенні ситуації будуть включені всі учасники товариства: люди, держава, соціально-відповідальний бізнес", - сказав він.

За його словами, ми все ще залишаємося рудиментом соціалістичної системи ЖЕКів, оскільки не запропонована інша система взаємин.

Реклама:

"Чи довго так триватиме? До тих пір, поки комусь не захочеться робити на цьому правильний і цивілізований бізнес. Це вічний бізнес. Держава повинна створити умови для учасників цього процесу", - зазначив Близнюк.

Міністр підкреслив, що держава готова стимулювати і допомагати людям, які спільно взялися вирішувати проблеми свого будинку.

"Наприклад, є будинок, настав час для першого капітального ремонту. Мешканці - люди з різним рівнем доходу. Ми говоримо, що через систему пільг і субсидій держава готова допомагати - об'єднуйтеся", - сказав чиновник.

Як повідомлялося, Янукович призначив Анатолія Близнюка міністром з питань житлово-комунального господарства.

Іншим указом президент звільнив Близнюка з посади голови Донецької облдержадміністрації.

Головою донецької ОДА призначено Андрія Шишацького.

Раніше міністром регіонального розвитку був Віктор Тихонов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!