"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ натякнув Коломойському, що треба знизити вартість польотів

Середа, 20 липня 2011, 15:35

Вітчизняні авіакомпанії повинні знизити вартість квитків на внутрішніх рейсах.

Про це заявив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін під час наради з представниками ринків авіаційних перевезень та аеропортових послуг.

"Потрібно знизити ціни на авіаквитки національних авіакомпаній на внутрішніх рейсах. Другий етап - підписання меморандуму між учасниками авіаційної галузі стосовно запровадження справедливих правил взаємодії та розвитку добросовісної конкуренції на ринку авіаперевезень, що сприятиме підвищенню якості послуг", - зазначив Рафаель Кузьмін.

Передбачається, що меморандум підпишуть авіаперевізники, аеропорти України, ДП ОПР "УКРАЕРОРУХ" та Державна авіаційна служба України.

Реклама:

Як наголосив Кузьмін, рівень зниження тарифів для кожного підприємства необхідно окремо детально обговорити та обґрунтовувати.

"Усі учасники авіаринку мають надати до Антимонопольного комітету інформацію про свої економічні показники. І лише після того, як ми матимемо розуміння про середньогалузеві собівартість та рентабельність, можна буде говорити наскільки необхідно знижувати тарифи".

Учасники зустрічі до 12 серпня нададуть представникам Стратегічного альянсу "Українська авіаційна група" пропозиції до проекту згаданого меморандуму.

У свою чергу, "Українська авіаційна група" до 22 серпня має надіслати проект документа іншим авіаперевізникам та аеропортам - потенційним сторонам меморандуму, а також доопрацювати проект з урахуванням наданих пропозицій.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури готове знизити тарифи на обслуговування авіакомпаній в аеропортах і повітряному просторі з тим, щоб вони в свою чергу знизили ціни на авіарейси всередині країни. 

Група Приватбанку контролює три українські авіакомпанії - "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", які об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".

За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія "Роза вітрів".

Приватбанк контролюють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: