Для Януковича замовили літак "як у Ахметова"

Вівторок, 19 липня 2011, 14:15

Державне управління справами при президенті закуповує послуги "із залучення повітряного судна Falcon 900 бортовий номер UR-CRD з екіпажем для експлуатації при виконанні рейсів".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відповідно до оприлюдненої інформації, послуги з надання літака буде надавати компанія "Центравіа", якій належить борт.

Вартість послуг з оренди повітряного судна за п'ять місяців 2011 року складе 8 млн. гривень, тобто приблизно по 1,7 млн. гривень на місяць.

Реклама:

Як відомо, літаком марки Falcon 900 під номером P4-SCM користується бізнесмен Рінат Ахметов.

Falcon 900 - це реактивний адміністративний літак з трьома двигунами.

Як описують судно авіакомпанії, воно ідеально підходить для здійснення чартерних перельотів на великі відстані.

Поєднує широкий просторий салон і чудову обробку. Салон має дві ізольовані частини, розділені внутрішньою перегородкою, що створює умови для усамітнення з метою зосередженої роботи або спокійного відпочинку.

Службові приміщення включають бортову кухню, туалетні кімнати і просторе багажне відділення в хвостовій частині літака, яке доступне під час польоту.

Кожна пара крісел, розташованих навпроти, трансформується в повноцінне спальне місце. Максимальне число пасажирів - 14 осіб. Дальність польоту - до 7400 км, крейсерська швидкість - 852 км/год.

Як відомо, фірма "Центравіа" вже здала в оренду для глави держави вертоліт AgustaWestland-139 італійсько-американського виробництва, який обійдеться держбюджету в 2011 році в 7,5 млн. гривень.

Раніше депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак заявляв, що за його даними, "директором і одним із засновників ТОВ "Центравіа", у якого президент орендує вертоліт, порівняно недавно був якийсь Павло Володимирович Литовченко. Той самий, який фігурував в історії з викраденням "Межигір'я".

Як повідомлялося, у 2010 році авіапарк Держуправління справами президента поповнився літаком Airbus-319-115 XCJ.

Крім нього, на балансі Державного авіапідприємства "Україна" перебувають два лайнери Іл-62, два літаки - Ту-134, Іл-61.

Раніше голова Держуправління справами Андрій Кравець повідомляв, що в 2011 році будуть закуплені три літаки Ан-148, щоб замінити існуючі зараз два Ту-154 1981-го і 1983 років випуску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!