"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова каже, що мільярдери не декларують свої статки

П'ятниця, 15 липня 2011, 13:24

Доходи понад мільйон гривень за підсумками 2010 року задекларували 6661 громадян України, що на 8,2% перевищує показник за 2009 рік.

Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби Степан Дусяк, посилаючись на попередні дані.

За його словами, оброблено 95,9% декларацій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Декларації ми ще приймаємо і вимагаємо від тих, хто зобов'язаний подати, але вони їх не подали. Ми їх запрошуємо наполегливо", - сказав він.

Реклама:

Загальний обсяг задекларованих за підсумками 2010 року доходів громадян Україні становив 20,9 мільярда гривень, що на 2,7 млрд. гривень більше, ніж у 2009 році, зазначив Дусяк.

"Найбільша кількість таких осіб (мільйонерів) зафіксована в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Харківській області. Мільярдерів немає. Є тільки мільйонери", - сказав він.

За його словами, зокрема в Києві дохід понад мільйон гривень задекларували 963 громадянина, в Дніпропетровську - 567, в Донецьку - 465, у Харкові - 370.

Найбільша сума задекларованого доходу одного громадянина перевищила 700 мільйонів  гривень.

Дусяк відзначив, що додаткові зусилля податкових органів потрібні для одержання декларацій 1,5 тисячі громадян, які "не поспішали подавати декларації до податкової".

"Нами залучено до оподаткування таких громадян вже навіть після термінів понад 1,5 тисячі, з них 18 громадян, дохід яких склав більше мільйон", - сказав він.

За його словами, ці 18 громадян сумарно задекларували майже 200 мільйонів гривень доходів. "Після наших наполегливих запрошень", - уточнив він.

Як повідомлялося, в Києві 684 людини задекларували доходи, що перевищують мільйон гривень.

Роком раніше мільйонні доходи вказали в декларації близько 800 киян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!