Кабмін зібрався продати ще два обленерго

Середа, 13 липня 2011, 15:29

Кабінет міністрів розширив перелік енергогенеруючих та енергопостачальних компаній, держпакети акцій яких підлягають продажу в 2011 році, з одинадцяти до тринадцяти.

До списку увійшли ще два обленерго: ПАТ "Миколаївобленерго" та ПАТ "Хмельницькобленерго", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Макуху.

"Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго" вносяться до списку енергооб'єктів, запланованих до приватизації цього року", - сказав він.

За його словами, держава має намір зберегти за собою блокуючі пакети акцій цих обленерго.

Реклама:

"Ці компанії доповнили перелік, затверджений 11 квітня. Ідеться про ті же умови - блокуючий пакет у розмірі 25%+1 акція залишається у держави, а решта йде на продаж", - уточнив заступник міністра.

Як повідомлялося, уряд розпорядженням №310 від 11 квітня затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році.

Зокрема, планується продаж 25% "Дніпроенерго" і 45,1% "Західенерго".

Крім того, продажу підлягають 25% акцій "Київенерго", 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", по 50% акцій "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", 40,06% в "Донецькобленерго", 25,99% в "Тернопільобленерго" і 21% "Черкасиобленерго" разом з 25% пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

ФДМ розраховує в 2011 році виручити близько 6 млрд. гривень від продажу держпакетів акцій двох енергогенеруючих компаній і дев'яти енергопостачальних.

За словами голови ФДМ Олександра Рябченка, оголошення з умовами приватизації будуть опубліковані в кінці серпня - у жовтні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: