Прокуратура та МВС взялися за аграріїв?

Середа, 13 липня 2011, 14:18

Громадська організація "Селянський фронт" заявляє, що 13 липня влада Миколаївської області почала нові нападки на "Агрофірму Корнацьких".

Про це йдеться в заяві організації.

"На цей раз сконцентрували свої сили всі силові органи: міліція, прокуратура, СБУ, податкова", - йдеться в заяві організації.

Селяни регіону стверджують, що в безпосередній близькості від цілого ряду полів в їхніх районах чергують представники міліції, СБУ та райдержадміністрацій.

Реклама:

Невідомі люди в штатському, не представляючись, задавали питання і оформляли протоколи. "Люди налякані і бояться виходити в поле".

Як стало відомо громадській організації, 4 липня Первомайська міжрайонна прокуратура дала пряму вказівку начальнику Первомайського МВС УМВС в Миколаївській області підполковнику міліції Суходольському І.І. провести перевірку за фактом нібито порушення законодавства у сфері використання та охорони земель в селі Кримка.

Таким чином, прокуратура фактично дала доручення міліції арештовувати прибиральну техніку, яка вийде на поля Кримки прибирати урожай.

У результаті зриваються збиральні роботи на полях.

А 12 липня в агрофірму приїхала невідома група осіб і вимагала їх пропустити на підприємство.

На прохання співробітників агрофірми представитися і пред'явити документи вони довго відмовлялися.

Після переговорів з кимось по телефону лише одна людина з численної групи показала  документ і вручив "постанову про проведення перевірки", де сказано, що податкова міліція в Миколаївській області порушила кримінальну справу, але з самою суттю справи агрофірму не ознайомили.

При цьому неназвані особи погрожували співробітникам, які не хотіли пускати невідомих людей на територію свого підприємства.

Три місяці тому податкові органи вже проводили планову перевірку ТОВ "Агрофірма Корнацьких".

"Агрофірма Корнацьких" (Миколаївська область) - аграрне підприємство, яке обробляє близько 16 тисяч га землі, застосовує міні-і ноу-Тілл, розвиває свинарство, конярство, рибний цех.

Основний напрямок виробництва - рослинництво і жівотноводствоо. Торік підприємство виростило 55 тисяч тонн зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!