"Приват" закачав більше півмільйона тонн азербайджанської нафти

Вівторок, 12 липня 2011, 13:27

Нафтопереробні підприємства "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" у червні імпортували 39,5 тисячі тонн азербайджанської нафти сорту Azeri Light.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Обсяг поставок каспійської сировини на НПК "Галичина" становив минулого місяця 10,8 тисячі тонн.

У травні-червні завод імпортував 19,9 тисячі тонн.

Реклама:

На "Нафтохімік Прикарпаття" в червні було поставлено 28,7 тисячі тонн Azeri Light, обсяг поставок у травні-червні склав 58,6 тисячі тонн.

Таким чином, два західно-українських НПЗ імпортували в цілому за останні 2 місяці 78,5 тисячі тонн азербайджанської сировини, при тому, що постачання української нафти за цей період в сумі становили 55,3 тисячі тонн.

Кременчуцький НПЗ у червні імпортував 83 тисячі тонн Azeri Light, а також взяв 141,6 тисячі тонн української нафти.

Всього з початку року поставки каспійської нафти на "Укртатнафту" становила 466,4 тисячі тонн, української - 826,8 тисячі тонн.

Наприкінці травня оператор нафтотранспортної системи України компанія "Укртранснафта" почала прокачування азербайджанської нафти сорту Azeri Light на "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" по нафтопроводу "Одеса - Броди" в проектному напрямку.

На "Укртатнафту" азербайджанська нафта доставляється по Придніпровських магістральних нафтопроводах в реверсному режимі.

Всі зазначені заводи контролюються групою компаній, афілійованих із Приватбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!