Україна посіла 110 місце серед найбільш неблагополучних країн

Понеділок, 20 червня 2011, 15:20

Фонд миру оприлюднив щорічний рейтинг неблагополучних країн, що відображає економічне, соціальне та глобальне напруження в них.

Україна в рейтингу зайняла 110 місце, обійшовши Росію - 82, Білорусі - 83 і Казахстан - 107, йдеться в повідомленні фонду, яке розміщене на його сайті.

У списку 177 країн, які оцінюються по 12 критеріям соціального, економічного і політичного напруження. Кожен індикатор має шкалу від 1 до 10 балів, від найвищого показника, який є ознакою високого рівня розвитку країни, до найнижчого, що демонструє наявність певних проблем.

Зокрема, перше місце в рейтингу найбільш неблагополучних країн вже четвертий рік поспіль очолює Сомалі завдяки слабкому законодавству, неефективній  політиці управління, тероризму і високій активність піратів, які регулярно нападають на іноземні судна.

Реклама:

Друге і третє місце займають Чад і Судан.

Вперше за всю історію рейтингу перше місце в списку найблагополучніших країн посіла Фінляндія, змістивши на одну позицію Норвегію, яка утримувала пальму першості на протязі 7 років.

У першу десятку найбільш розвинених країн увійшли також Швеція, Швейцарія, Данія, Нова Зеландія, Ірландія, Люксембург, Австрія та Канада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!