Коломойський купує данську авіакомпанію

П'ятниця, 17 червня 2011, 09:19

Підконтрольна співвласникові Приватбанку Ігорю Коломойському компанія Mansvell домовилася про купівлю контрольного пакета акцій данської авіакомпанії Cimber Sterling.

У заяві перевізника зазначено, що зареєстрована на Кіпрі компанія Mansvell Enterprises - 75% належить Коломойському попередньо домовилася про купівлю 66,7% акцій Cimber Sterling.

Сума угоди складе 165 мільйонів данських крон, або 31,28 мільйона доларів, пише видання "Комерсант-Україна".

Mansvell зможе купити 110 мільйонів акцій Cimber за ціною 1,5 крони кожна в кінці червня. А угода може бути схвалена акціонерами авіакомпанії в кінці липня.

Реклама:

Більш докладних коментарів у Cimber не надали.

Cimber Sterling створена в 1950 році, флот компанії складається з 26 літаків ATR-42, ATR-72, CRJ 200LR і Boeing 737-700. Належить холдингу Cimber Air.

Компанія Mansvell володіє акціями шведської регіональної авіакомпанії Avia Express Sweden AB (Skyways), а також акціями Skyways шведської City Airline.

Вчора після заяви Cimber про можливий продаж акції компанії на фондовій біржі Копенгагена виросли на 4,55%.

Чи буде зарубіжний авіабізнес Коломойського інтегрований в український, поки невідомо.

Співвласник "АероСвіту" Григорій Гуртовий пообіцяв прокоментувати це питання пізніше. В Україні підконтрольні підприємцеві підприємства володіють акціями найбільшої авіакомпанії "АероСвіт", регіональної "Дніпроавіа" і "Донбасаеро".

Також "Дніпроавіа" належить Дніпропетровський аеропорт. В "Аеросвіті" уточнюють, що Коломойському належать міноритарні пакети у всіх зазначених авіакомпаніях.

Проте партнерство між активами вже почалося. Помічник гендиректора "АероСвіту" із зв'язків з громадськістю Сергій Куций повідомив, що недавно компанія підписала ряд комерційних угод зі Skyways.

За його словами, аналогічних договорів з Cimber у компанії поки немає, проте в "АероСвіті" не виключають, що подібне співробітництво було б логічним для розвитку данського напряму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!