Новинський купує ще одну газову компанію

Понеділок, 30 травня 2011, 09:31 -

"Смарт-холдинг" Вадима Новинського готується придбати підприємство "Укргазвидобуток".

Про це "Економічній правді" повідомило джерело, знайоме із ходом переговорів.

Так, 14 квітня 2011 відбулися загальні збори акціонерів ВАТ "Укргазвідобуток", де було прийнято рішення про звільнення голів правління, ревізійної комісії та наглядової ради.

Збори також ухвалили рішення про призначення директором ВАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова, який раніше працював першим заступником директора ТОВ "Пром-енерго продукт".

Джерело стверджує, що ухвалення рішення про зміну керівництва пов'язане з продажем участі в компанії ВАТ "Укргазвидобуток" новому власнику, яким є компанія, афільована із "Смарт-холдингом".

За словами співрозмовника "Економічної правди", оціночна вартість операції становить близько 170 мільйонів доларів.

У прес-службі "Смарт-холдингу" не спростували свого інтересу до підприємства.

"У рамках стратегії розвитку нафтогазового напряму "Смарт-холдинг" розглядає різні варіанти придбання видобувних активів в Україні і, відповідно, веде переговори з декількома учасниками цього ринку", - йдеться у повідомленні.

"Однак, говорити про конкретні результати цих переговорів або угоди раніше осені поточного року передчасно", - зазначили в прес-службі.

Ця покупка може бути черговим кроком "Смарт-холдинга", після придбання Regal Petroleum, з консолідації нафтогазових активів в Україні.

ВАТ "Укргазвидобуток" - компанія, що має ліцензію на розробку і видобуток природного газу і газового конденсату на Островерховському родовищі в Харківській області.

Компанія видобула у 2010 році 126 мільйонів кубічних метрів природного газу і 5,1 тисячі тонн газового конденсату. Резерви родовища оцінюються в 8,5 мільярда кубічних метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: