Путін критикує бюджетну політику США

Четвер, 26 травня 2011, 15:44

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в черговий раз піддав критиці бюджетну політику США.

"Вони що роблять останнім часом? Знову випустили цінні папери уряду, і ФРС їх благополучно скупила. А що значить - скупила? Надрукувала грошей і пустила їх в економіку", - сказав Путін, передає "Інтерфакс".

"В американській економіці є з чого брати приклад, нічого нам ніс задирати. Але деякі речі треба фільтрувати", - додав прем'єр.

Про американський держборг він заговорив у зв'язку з реплікою голови "Ділової Росії" Бориса Тітова, який після виступу Путіна сказав, що середньому бізнесу поняття "макроекономіка" не дуже близьке і зрозуміле.

Реклама:

Прем'єр у відповідь вирішив пояснити, чим інфляційні ризики і бюджетний дефіцит, з якими бореться уряд, небезпечні для підприємців.

"Якщо інфляція велика, то кредит не можна отримати за дешевим ставками. Ось і вся макроекономіка, от і вся любов. Або, припустимо, дефіцит бюджету. З яких дуль гасити дефіцит? Вихід один - запозичення. Де? На зовнішньому ринку, перш за все. Ризики на країну збільшуються, ставки на країну збільшуються. А якщо позичати на внутрішньому ринку уряд буде? Великі фінансові установи, які могли б кредитувати вас, із задоволенням віддають гроші уряду", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!