Лукашенко звинуватив у проблемах "другу хвилю" кризи

Середа, 25 травня 2011, 17:11

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що проблеми в економіці країни виникли через "другу хвилю" кризи і пообіцяв "викрутитися" із ситуації.

"Останнім часом нам кричать: ось, у вас там проблеми. Нас же накрила друга хвиля кризи. Знову подорожчали ресурси фактично у два рази, яких у нас немає", - заявив Лукашенко у середу, 25 травня, в Астані, Казахстан, повідомляє Белта.

"Так, у нас збільшився експорт, але стільки валюти ми знайти не можемо. Тому знову виникли складнощі. І питання полягає в тому, як викрутитися з цієї ситуації. Викрутимося. Якщо є бажання, вийдемо з цієї ситуації", - пообіцяв білоруський президент.

Що стосується ситуації на валютному ринку, Лукашенко сказав: "Ми припинили продавати валюту із золотовалютних резервів, а той курс, який встановиться, той і буде. Ми його вчора визначили на рівні Br5 тис. за долар. Нехай відбулася девальвація національної валюти, нічого. Треба, головне, розпорядитися цим, як треба, - для експортоорієнтованої економіки це дуже важливо".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!