Коломойський почав отримувати азербайджанську нафту

П'ятниця, 20 травня 2011, 17:37 -

ВАТ "Укртранснафта" розпочало прокачування нафти марки Azeri Light нафтопроводом "Одеса-Броди" у проектному аверсному напрямку для західноукраїнських НПЗ.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

У Міненерговугілля поінформували, що днями до Одеси прибув танкер із 80 тис. тонн азербайджанської нафти, призначеної для переробки.

Протягом травня 2011 року на ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" у Івано-Франківській області та ВАТ "НПК-Галичина" у Львівській області буде поставлено 60 тис. тонн та 20 тис. тонн нафти відповідно.

Реклама:

"Постачання легкої нафти дозволить збільшити завантаження українських нафтотранспортних потужностей, зокрема, нафтопроводу "Одеса-Броди" та забезпечити безперебійну роботу НПЗ України", - наголошується у повідомленні. 

Як повідомлялося, під час візиту у квітні 2011 року президента Віктора Януковича до Азербайджану були досягнуті домовленості про постачання на територію України азербайджанської нафти. 

У січні 2011 року у Давосі міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко та його азербайджанський колега Натік Алієв підписали Угоду між урядами України та Азербайджану про заходи з розвитку співробітництва у сфері транспортування нафти територією України.

Як відомо, "Нафтохимик Прикарпаття" і "НПК-Галичина" контролюються групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: