"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд анонсує поступки для "спрощенців"

Понеділок, 16 травня 2011, 18:10

Кабінет міністрів схвалив законопроект про зміни до Податкового кодексу в частині функціонування спрощеної системи оподаткування.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби уряду.

"Проект, розроблений Мінфіном - це результат ретельного, багатоетапного обговорення та узгодження відповідних податкових норм із підприємцями, профспілками, професійними асоціаціями та експертами", - ідеться у повідомленні.

"Зміни до Податкового кодексу втілили в собі максимальний компроміс із підприємницьким середовищем, що передбачає, зокрема, скасування штрафних санкцій за несплату соціальних внесків у 2010 році, а також звільнення від такої сплати підприємців з числа пенсіонерів та інвалідів", - наголошують у прес-службі.

Реклама:

У Кабміні відзначають, що підприємці будуть мати і економічно обґрунтоване право на "відпустку" - за один місяць кожен рік вони за новим законодавством не будуть платити "єдиний" податок.

Також законопроектом передбачене запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу у відповідності з річним оборотом, реєстрацію "спрощенців" як платників ПДВ і т.д.

У цілому проект закону передбачає ослаблення фіскального тиску на бізнес, значно розширює економічні свободи для малого і середнього підприємництва.

"Треба йти на ці зміни, так як мета економічної політики уряду - дати більше свободи підприємливим людям і затвердити довіру людей до реформ", - цитує прес-служба слова прем'єра Миколи Азарова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: