"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтогаз домовляється з Eni про видобуток вуглеводнів в Україні

Понеділок, 16 травня 2011, 10:25

НАК "Нафтогаз Україна" веде переговори з представниками італійської нафтової компанії Eni SpA щодо підписання угоди про співпрацю у сфері розвідки та видобутку вуглеводнів в Україні.

"Нафтогаз" активно працює над пошуком і розробкою родовищ вуглеводнів на території Україні, зокрема, вивчає можливості залучення іноземних компаній, говориться в повідомленні НАК, передає РИА Новоси.

Зокрема, протягом першої декади травня "Нафтогаз Україна" і Exxon Mobil обговорили ряд питань угоди про співробітництво щодо освоєння нетрадиційних вуглеводнів в Україні, в тому числі щодо геологічної вивченості та перспектив освоєння таких родовищ.

"Крім того, компанія веде переговори з представниками італійської нафтової компанії Eni щодо підписання угоди про співпрацю у сфері розвідки та видобутку вуглеводнів в Україні", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У той же час, ДК "Укргазвидобування" проводить геологорозвідувальні роботи на Святогірському родовищі в Харківській області.

На початку травня на родовищі було завершено буріння пошукової свердловини № 16 глибиною 4,7 тисячі м, в розрізі якої був виявлений ряд перспективних пластів.

Розпочато роботи з їх випробування з метою отримання припливу вуглеводнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: