Українські індекси закрили тиждень падінням

П'ятниця, 13 травня 2011, 19:07

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували спад.

Індекс ПФТС впав на 0,48%, до рівня 965,79 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,81%, опинившись на рівні 2486,02 пунктів, пише Fundmarket.

За словами глави департаменту продажів і трейдингу ІК BG Capital Джейтана Такера, протягом більше частини торгової сесії на глобальних фондових майданчиках формувався оптимістичний зовнішній фон.

Втім, локальним інвесторам не вдалося утримати ранковий позитив. Найбільший тиск з боку продавців локальний ринок цінних паперів відчув за півгодини до закриття сесії на тлі різкого зниження американських індексів, а також під впливом фіксації прибули напередодні вихідних.

Реклама:

У результаті, всі акції індексного кошика просіли на "червону територію".

На закордонних майданчиках переважає змішана динаміка.

Торги на європейських біржах з початку торгової сесії проходили в зеленій зоні, але з відкриттям фондових торгів в США західні майданчики перейшли на нейтральну територію.

Зростанню котирувань на початку торгів посприяли сприятливі дані макростатистики по єврозоні, а також ряд фінансових звітів крупних європейських компаній.

Торги на російських біржах сьогодні почалися зі зростання основних індексів, проте протягом дня індикатори, не дивлячись на помірно сприятливий зовнішній фон, відчували себе невпевнено і, скорегувавшись з досягнутих вранці значенях, провели більшу частину дня у вузькому діапазоні, не прагнучи продовжити висхідну динаміку.

Уол-стріт відкрилася в п'ятницю невеликим зниженням після виходу даних про інфляцію, які співпали з прогнозами.

Через годину після відкриття індекс Dow Jones Industrial Average дешевшає на 0,17% до позначки 12674,73 пунктів, а індекс S&P500 знижується на 0,12% до 1347,02 пунктів.

У лідерах зниження знаходяться компанії банківського і технологічного секторів.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Експерти МВФ прогнозують, що в найближчі два роки рівень зростання світового ВВП складе 4,5%.

Зростання світового реального ВВП цього року і наступного складе близько 4,5% в порівнянні зі збільшенням на 5% за підсумками 2010 року, повідомили в Міжнародному валютному фонді (МВФ).

Очікується, що в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, економічне зростання - на рівні 6,5% - значно випереджатиме мляві темпи зростання ВВП країн з розвиненою економікою на рівні 2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!