"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко продовжує продавати "Богдан" частинами

П'ятниця, 8 квітня 2011, 10:31

Мажоритарний власник одного з найбільших виробників автомобілів в країні "Богдан Моторс" продає 12,94% акцій.

Пакет оцінюється приблизно в 21 мільйона доларів, пише видання "Комерсант Україна".

Про те, що "Богдан Моторс" збирається продати пакет акцій, стало відомо з оголошення про купівлю, розісланого інвесторам.

У пропозиції, зокрема, говориться, що інвесткомпанія NRG Capital отримала мандат на продаж 12,94% акцій мажоритарного акціонера.

Реклама:

Виходячи з ринкової капіталізації компанії, цей пакет оцінюється в 21,1 мільйона доларів. Оскільки зараз у вільному обігу перебуває 10,9% акцій "Богдан Моторс", це дає можливість значного збільшення ліквідності її паперів, а також консолідації вагомого пакету в руках великого інвестора, відзначається в пропозиції.

29 квітня планується провести збори акціонерів, на якому буде розглянуто питання допемісії 33% акцій.

Частина з них буде повернена мажоритарному акціонерові, щоб він зміг прийняти рішення про продаж. Брати участь у підписці на акції зможуть тільки існуючі акціонери.

У "Богдан Моторс" підтвердили факт підготовки до операції, але від докладних коментарів про її суті відмовилися.

Втім, прес-секретар компанії Сергій Красуля зазначив, що кошти залучаються для своєчасного фінансування виконання контрактів, зокрема з виробництва автобусів для Євро-2012, а також із запуску другої лінії виробництва автобусів на заводі в Луцьку.

Старший аналітик ІК BG Capital Олександр Паращій зазначив, що зараз компанія гостро потребує коштів, оскільки їх операційний прибуток не покриває витрати, пов'язані з обслуговуванням боргу.

Це не перший продаж активів "Богдан Моторс". На початку березня компанія продала контрольний пакет акцій "Черкаського автобуса" афілійованої з Промінвестбанком компанії з управління активами Easy Life.

Таким чином, "Богдан Моторс" реструктуризував борг перед банком у розмірі 30 мільйонів доларів.

Корпорація "Богдан", контролюється Петром Порошенком, створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автозаводом і заводом "Черкаський автобус", які виробляють автобуси модельного ряду "Богдан" всіх класів.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: