Україна може поплатитися майном за радіочастоти

Вівторок, 5 квітня 2011, 20:49

Уже 6 квітня може розпочатися арешт частини державного майна України за кордоном.

Про це на прес-конференції у вівторок попередив власник української радіостанції "Гала Радіо" Джозеф Лемір, передає Радіо "Свобода".

Як відомо, у березні американець виграв справу проти України за звинуваченнями у порушенні інвестиційної угоди.

Арбітражний трибунал у Вашингтоні зобов'язав Україну сплатити Леміру близько 9 мільйонів доларів компенсації, однак український уряд досі не повідомив про терміни виплати відшкодування.

Реклама:

Юридичний представник інвестора Хамід Гараві каже, що нині спливає термін, коли держава мала б повідомити про виплату компенсації.

Якщо до кінця 5 квітня з позивачем не зв'яжуться з цього приводу, то наступного дня він має всі підстави розпочати виконання рішення трибуналу через арешт державного майна за кордоном.

"Під арешт може потрапити майже будь-що з державної власності, що знаходиться на території однієї із 150 країн, які ратифікувала конвенцію Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів", - додав Гараві.

Сам Лемір нині відкидає будь-який можливий компроміс із українським урядом щодо виплати багатомільйонної компенсації.

"Я шукав компроміси до того. Але ми тому й розпочали друге арбітражне провадження, бо компроміс, якого ми досягли у 2000 році, очевидно, не припав до душі урядові України. Тим не менше, я був би не проти, якби уряд хоча б намагався зі мною зв'язатися. Нині все відбувається винятково через юристів", - наголосив медіавласник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!