"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ренесанс Капітал" буде відроджувати АПК в Чорнобильській зоні

Вівторок, 5 квітня 2011, 15:49

ІК "Ренесанс Капітал" і група приватних інвесторів інвестують в сільське господарство Іваньківського району Київської області, землі якого не оброблялися протягом 20 років через близькість до Чорнобильської зони.

Про це заявив представник фінустанови Вадим Могила, пише газета "Дело".

Представник ІК не уточнив, хто ці приватні інвестори, пославшися на не публічність інформації.

За його словами, перед компаніями стоїть завдання - зробити з умовних "сільськогосподарських земель" сільськогосподарські.

Реклама:

Сума інвестицій оцінюється в 300 млн. гривень у найближчі 3 роки. З них 150 млн. гривень надасть ІК "Ренесанс капітал", а решту - приватні інвестори.

На закупівлю техніки вже витратили 117 млн. гривень.

До проекту також причетний один із найбільших агропромислових холдингів - група "Сінтал", більше половини акцій якої належать девелоперу Миколі Толмачову.

Вказується, що "Синтал" у цьому проекті бере участь як консультант.

Губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк сказав, що він дуже задоволений тим, що вдалося залучити надійного інвестора.

Він також уточнив, що переговори із попереднім інвестором - дніпропетровською корпорацією "Агро-Союз" - не увінчалися успіхом через те, що компанія хотіла працювати тільки під державні гарантії.

Як повідомлялося, 22 грудня 2010 року Група СКМ Ріната Ахметова і Група "Ренесанс Кредит" досягли згоди щодо купівлі СКМ 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал".

У лютому 2011 року СКМ одержала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання контрольного пакету акцій фінустанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: