Тимошенко каже, що "подарувала" Януковичу 3 мільярди

Четвер, 28 квітня 2011, 18:50
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що забезпечила президенту Віктору Януковичу та його уряду 3 мільярди доларів на рік.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналу "Фокус", повідомляє її персональний сайт.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що слідчі Генпрокуратури не можуть довести наявність шкоди, завданої державі в результаті підписання в 2009 році її урядом газової угоди з Росією.

"Розрахунок збитків слідчими заснований на тому, що в 2008 році технологічний газ для забезпечення транзиту купувався в Росії по 179 доларів, а в 2009-му, як вони думають, дорожче", - зазначає вона.

"При цьому ставка на транзит російського газу через територію України не змінилася. Нібито я її за змовою не підвищила. Збитками вважають суму збільшення вартості технічного газу в 2009 році в порівнянні з 2008-м. Така некомпетентність дивує", - сказала Тимошенко.

За її словами, все це відображено у фінансовій документації "Нафтогазу".

"Якщо б слідчі не полінувалися заглянути в бухгалтерію "Нафтогазу", вони б так не зганьбилися. У 2008 році технологічний газ для транзиту Україна закуповувала по 179 доларів за тисячу кубів, у 2009 році - по 154. Саме таку ціну наведено в бухгалтерії "Нафтогазу". За їх логікою, це означає не збиток, а додатковий прибуток", - пояснила екс-прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що усунення газового посередника у відносинах між Україною і Росією дозволило домовитися про збільшення ставки транзиту на 70% з 1 січня 2010 року.

"Я забезпечила Януковичу та його уряду 3 мільярди доларів на рік від Росії у вигляді плати за транзит! Європа платила в той же час по 500 доларів за тисячу кубів газу, а нам вдалося укласти з Москвою пакетну угоду і отримати газ за ціною 228 доларів. Дешевше газ був тільки у Білорусі", - зазначила вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!