Фірташ не вважає себе монополістом на ринку добрив. Оновлено

Середа, 20 квітня 2011, 17:17

Бізнесмен Дмитро Фірташ не вважає себе монополістом на ринку добрив України, хоча володіє фактично всіма підприємствами-виробниками азотних добрив у країні.

"Ми не є монополістами", - сказав Фірташ на прес-конференції в Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами бізнесмена, дискусія про можливе монопольне положення його підприємств на українському ринку йде з Антимонопольним комітетом України.

Фірташ зазначив, що зараз намагається довести комітету, що покупка ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" не призвела до монополізації ринку українського ринку міндобрив.

Реклама:

"У мене зараз з державою йде велика полеміка з приводу Антимонопольного комітету. Вони намагаються мені розповісти, що, в принципі, це неправильно - проведена Фірташем консолідація хімактивів. Послухайте: ви чи законодавство міняйте, або ви тоді визначитеся чого ви хочете: ви хочете, як країна бути гравцем, або ви хочете гратися в монополію", - сказав бізнесмен.

Як повідомлялося, Фірташ володіє чотирма з шести українських виробників азотних міндобрив: ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Азот", ПАТ "Концерн "Стирол".



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: