БЮТ: Фірташ перешкодив Тимошенко отримати хорошу ціну на газ

Понеділок, 18 квітня 2011, 21:06

Втручання компанії RosUkrEnergo у 2009 році в переговорний процес України і Росії призвело до підписання газових контрактів на жорстких умовах.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі.

"Прем'єр-міністри України та Росії домовилися про те, що ціна на газ буде становити 235 доларів за тисячу кубометрів. Після цього в процес переговорів втрутилася компанія RosUkrEnergo, яка запропонувала російській стороні тільки для того, щоб залишитися на цьому ринку, ціну 285 доларів за тисячу кубометрів. І, звичайно ж, це зруйнувало переговори", - зазначив він.

Депутат також нагадав, що в цей момент президент Віктор Ющенко відкликав главу "Нафтогазу" Олега Дубину з переговорного процесу.

Реклама:

"І в таких умовах була змушена втрутитися прем'єр-міністр (Юлія Тимошенко), яка вже отримала жорстку позицію Російської Федерації, що тільки за ринковими цінами буде газ для України", - уточнив Власенко.

"Ми могли б отримати кращі умови, якщо б деякі посадові і не тільки посадові особи не втручалися б у переговорний процес і не зраджували національні інтереси України", - сказав він.

Депутат додав, що чинна влада не ставить під сумнів самі контракти, а веде політичні репресії проти Тимошенко.

"Влада забуває, що вона говорила два роки тому, влада змушує людей змінювати свої свідченя.

А основним каменем звинувачення є показання Олега Дубини, проте він сказав в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", що не було в України іншої можливості, крім як укласти угоди саме на таких умовах", - нагадав Власенко.

"Також він зазначив, що президент Ющенко, допомагаючи тіньовій структурі RosUkrEnergo, здійснював усілякий тиск на хід цих переговорів і перешкоджав цих переговорів", - заявив депутат.

Як відомо, компанією RosUkrEnergo володіє бізнесмен Дмитро Фірташ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: