Квартири столичних чиновників оцінюють у 130-500 тисяч доларів

Четвер, 14 квітня 2011, 12:16

Столичні чиновники прописані у хороших багатоповерхівках, у дворах їхніх будинків і під'їздах підозріло чисто, а у дворах немає проблем з асфальтом.

Квартири чиновників, зазначені в їхніх деклараціях, коштують пристойно - від 130 до 500 тис. доларів, пише газета "Сегодня".

Так, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко у квартирі неподалік від Адміністрації президента (у пров. Козловського) не живе, хоча приїжджає часто, кажуть сусіди.

"Тут проживає його молодший син із родиною. А сам Голубченко приїжджає в гості до внучки рази три на тиждень, з подарунками. Завжди посміхається", - сказала консьєрж.

Реклама:

Біля будинку доглянутий сквер із лавочками, а перед під'їздом немає жодної ями в асфальті.

Квартири у цьому будинку по 90 кв.м коштують більше 500 тис. доларів.

Голубченко із дружиною ось уже 12 років мешкає у будинку на вісім кімнат на березі Козинки в елітному селищі "Золоті ворота" у Конча-Заспі.

Іншого заступника голови КМДА Михайла Кучука сусіди взагалі не знають. Навіть у рідній Одесі говорити про свого сусіда погодився лише один чоловік, відзначає видання.

"Кучуки ні з ким не дружили, навіть вікна на вулицю не вивели", - сказав він.

За словами одного з екс-підлеглих Кучука, будинок, де він живе із дружиною, знаходиться в елітному Шампанському провулку (5 хвилин до моря), а по сусідству він будує ще один величезний будинок.

Крім того, земля й будинок в Одесі є й у його сина. За оцінкою одеського маклера Ігоря Груманта, загальна вартість володінь родини Кучука в Одесі може досягати 15 млн. доларів.

Наявність нерухомості і землі в Одесі підтвердив сам Кучук: "Я її не декларував тому, що не зобов'язаний - чиновники 3-го рангу цього можуть не робити".  

Офіційне житло заступника голови КМДА Олександра Пузанова, розташоване на вулиці Фучика в районі залізничного вокзалу, досить скромне.

Але, незважаючи на те, що відповідно до декларації в нього є земля в Конча-Заспі, сусіди запевняють, що знають чиновника. 

Сусіди про родину Пузанових, яка мешкає тут не один рік, відгукуються тепло. Мовляв, дякуючи чиновнику, ліфт полагодили.

За словами сусідки Валентини, Пузанова часто бачить з кульками продуктів, а ще він пізно повертається з роботи.

Сам чиновник каже, що в основному він живе за містом. Подейкують, що його будинок розкішний.

Руслан Крамаренко прописаний в одному з елітних будинків комплексу "Пори року" (середня вартість трикімнатної квартири отут біля 350 тис. доларів) на Солом'янці.

Його знають усі сусіди, кажуть, Крамаренко з усіма здоровається, завжди привітний і навіть братиме участь у суботнику.

До цього родина Крамаренко жила на Оболоні, де чиновник щоранку бігав уздовж Дніпра, відзначає видання.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!