Країни БРІКС домовилися про взаємне кредитування в національних валютах

Четвер, 14 квітня 2011, 10:55

Країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) підписали меморандум про співпрацю державних фінансових інститутів розвитку.

За словами голови російського Внєшекономбанку Володимира Дмитрієва, цей документ є "першим практичним кроком у напрямку використання національних валют в економічному співробітництві між цими країнами", повідомляє агентство "Интерфакс".

Він зазначив, що меморандум передбачає розвиток фінансового співробітництва та взаємне надання кредитних ліній у національних валютах.

Дмитрієв уточнив, що угода "носить рамковий характер".

Реклама:

Вона передбачає, що ліміти, використання та обслуговування кредитних ліній в національних валютах "будуть регулюватися окремими двосторонніми кредитними угодами, укладеними між банками - учасниками цього міжбанківського механізму".

Глава ВЕБ повідомив пізніше журналістам, що угода, "безумовно, розширить можливості диверсифікації запозичень російських компаній".

"Ми і самі мають намір найближчим часом запозичувати в офшорних юанях. Ми відпрацювали механізм з Держбанком розвитку Китаю, як офшорні юані потім використовувати в якості забезпечення для свопів у вільній конвертованій валюті. І таким чином здешевити запозичення. Це будуть вільні незв'язані фінансові ресурси. Не менше півмільярда доларів", - сказав Дмітрієв, додавши, що ідеться про запозичення вже у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: