"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров летить до Китаю на "літній Давос"

Четвер, 14 квітня 2011, 09:08

Прем'єр-міністр Микола Азаров з 14 по 18 квітня перебуватиме з візитом у Китаї.

Програма візиту голови українського уряду передбачає його участь у відкритті десятого, ювілейного, Боаоського азіатського форуму, який називають "літнім Давосом", повідомляє агентство УНІАН.

Передбачені також зустрічі із керівництвом КНР і представниками китайського бізнесу.

За словами самого Азарова, в Китаї буде підписана угода про будівництво аероекспресу "Київ - Бориспіль" та окружної дороги навколо Києва.

Реклама:

Також раніше анонсувалося підписання угоди про співпрацю між Партією регіонів України і Комуністичною партією Китаю, зазначає РІА "Новости".

Крім того, очікується підписання техніко-економічного обґрунтування проекту будівництва газотурбінної електростанції в Щолкино у Криму.

Для китайських інвесторів серйозний інтерес становлять, зокрема, аерокосмічна галузь, літакобудування і видобуток залізної руди.

Також китайців цікавить можливість заробити на зв'язаних кредитах, які позичальник зобов'язаний витратити на придбання китайських товарів і устаткування.

Якщо ідеться про будівництво, то генпідряд одержують китайські компанії. Така схема реалізується при будівництві швидкісного залізничного сполучення "Київ - Бориспіль".

Український прем'єр вперше візьме участь у роботі Боаоського форуму. Як очікується, в його рамках він проведе низку двосторонніх зустрічей.

Як відомо, ідея створити масштабний економічний форум для всього Азіатсько-Тихоокеанського регіону вперше виникла в 1998 році.

Пекін пролобіював для проведення форуму свою територію.

Перше засідання відбулося в 2001 році на тропічному острові Хайнань в містечку Боао.

Щороку у квітні представники політичних, ділових і науково-технічних кругів всіх країн світу збираються в Боао для обговорення питань, що становлять взаємний інтерес.

З часом форум набрав впливовість, а експерти почали називати його "літнім Давосом".

Цього року головною ідеєю форуму стане тема "Всестороннього розвитку".

У рамках цієї теми очікується обговорення питання про те, як поширити користь від глобалізації і регіональної економічної інтеграції на всі країни.

Свою участь у форумі підтвердили вже 1400 представників із понад 40 країн і регіонів світу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: